.

.

miércoles, 24 de octubre de 2012

Jornada d'anellament al Parc Fluvial del Besòs

 
Aquest mes d'octubre la Diputació de Barcelona organitza una Jornada d'anellament científic d'ocells salvatges al Parc Fluvial del Besòs.


Està prevista pel 27 d'octubre de 2012 de les 9 a les 13 hores del matí a Sant Adrià de Besòs. El punt de trobada es localitzarà en el marge esquerre del riu Besòs, a l'accés Maristany situat aigües amunt del Pont del Ferrocarril.

Un biòleg especialista en ornitologia i anellament d'ocells, recollirà els ocells de les xarxes, els anellarà i mostrarà als participants els exemplars capturats. L'objectiu de l'activitat és difondre els ocells que viuen a la zona de la desembocadura del riu Besòs, els quals passen molt desapercebuts. La desembocadura pren molta rellevància ambiental com a punt d'aturada per les aus durant aquesta època de migració.

Aquesta és la primera jornada d'anellament que la Diputació de Barcelona organitza a la zona de la Desembocadura de Sant Adrià de Besòs. És probable que es puguin observar nombroses espècies com el blauet (Alcedo atthis), la cuereta torrentera (Motacilla cinerea), el rossinyol bord (Cettia cetti), la boscarla de canyar (Acrocephalus scirpaceus), el tallarol de casquet (Sylvia atricapilla), el mosquiter comú (Phylloscopus collybita) i el pardal xarrec (Passer montanus) entre d'altres.

L'activitat és gratuïta i adreçada al públic interessat. Es recomana, si se'n disposa, de dur càmera fotogràfica, guia d'ocells i binocles. No cal inscripció prèvia.


Activitat oberta al públic interessat

No hay comentarios: