.

.

viernes, 1 de octubre de 2010

Activitat oberta al públic

El Parc Fluvial del Besòs organitza una jornada d'anellament als canyissars

Coincidint amb el dia mundial dels ocells, el Parc Fluvial del Besòs ha organitzat una Jornada d'anellament científic d'ocells salvatges pel dissabte 2 d'octubre de les 9 a les 13 hores del matí a Montcada i Reixac. El punt de trobada serà en el marge esquerre del riu Besòs, en el passeig superior al parc i a l'alçada de la depuradora

Un biòleg especialista en ornitologia i anellament d'ocells, recollirà els ocells de les xarxes, els anellarà i mostrarà als participants els exemplars capturats.

L'objectiu de l'activitat és difondre els ocells que viuen dins dels canyissars i en la vegetació ruderal del prat fluvial. En aquests ambients l'anellament és una bona eina per conèixer les aus que hi viuen ja que a causa de la seva mida petita i els seus costums passen molt desapercebudes.

Altres anys l'ajuntament de Montcada i Reixac havia realitzat anellaments similars als canyissars del parc. En aquestes anteriors edicions es van observar nombroses espècies d'ocells passeriformes com la boscarla de canyar (Acrocephalus scirpaceus), el blauet (Alcedo atthis), la cotxa blava (Luscinia svecica), el rossinyol bord (Cettia cetti), entre molts d'altres.

No hay comentarios: