.

.

miércoles, 15 de mayo de 2013

El Govern retira definitivament el permís per investigar hidrocarburs

Teredo Oils no podrà 

buscar gas i petroli al 

Ripollès, la Garrotxa i 

Osona, un projecte que 

podia obrir la porta al

 "fracking"

El Govern ha arxivat definitivament el permís Ripoll, d'investigació d'hidrocarburs a l'empresa Teredo Oils. Una concessió que permetia explorar l'existència de gas i petroli en una àrea de més de 50.000 hectàrees entre el Ripollès, la Garrotxa i Osona. D'aquesta manera es confirma un procés iniciat ara fa just dos mesos, el 15 de març, quan es va iniciar el procediment de retirada de la concessió.

La decisió del Departament d'Empresa i Ocupació va arribar després que l'empresa no presentés el pla de treball en el qual havia de detallar les tasques a desenvolupar el proper any. Un tràmit que havien de realitzar abans del 5 de gener –tres mesos després de la concessió- i que en no realitzar-se va motivar que la plataforma Riudaura Junts contra el Fracking reclamés la suspensió de la concessió.

La decisió, segons el Govern, es fonamenta en "l'incompliment per part del titular del permís de les condicions estbalertes en l'autorització". De fet, en les al·legacions Teredo ha estat incapaç de demostrar que no era responsable de no haver presentat el pla de treball i, per aquest motiu, s'ha arxivat definitivament l'autorització.

El conseller de Presidència, Francesc Homs, ha assegurat  que no té constància que altres empreses vulguin sol·licitar permis similars i que, si succeís, se seguiria el mateix tràmit que amb Teredo. De fet, el Govern també ha iniciat el procediment per denegar els permisos Darwin i Leonardo, que afecten quasi 200.000 hectàrees de la Catalunya Central i les Terres de Ponent.

No hay comentarios: