.

.

sábado, 15 de diciembre de 2012

333 de 4.000


 
 
Alliberen 333 exemplars de tortuga mediterrània al Parc del Garraf
 







Aquesta tardor s'han alliberat 333 exemplars de tortuga mediterrània (Testudo hermanni hermanni) al Parc del Garraf. L'actuació forma part del projecte de reintroducció que es porta a terme des de l'any 1992. En total, en tots aquests anys, se n'han alliberat prop de 4.000.


Una part dels exemplars alliberats provenen de decomissos fets a Catalunya, on la tinença de tortuga mediterrània està penada per llei, i una altra part prové d'excedents en les poblacions de les Illes Balears.

Participen en el projecte la Xarxa de Parcs Naturals, el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i el Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC).

Intervenen en aquesta acció de conservació tècnics de les tres entitats implicades, els guardes del Parc del Garraf i agents rurals de les comarques del Garraf i del Baix Llobregat.

Malgrat els possibles efectes negatius que poden tenir alguns predadors naturals com el senglar (que ha augmentat considerablement aquest darrer any), cada any van augmentant el nombre d'exemplars nascuts en llibertat, i segons el darrer estudi s'han trobat un total de 246 exemplars que han nascut al parc.

Un altre dels perills per a la conservació d'aquesta espècie és que encara hi ha gent que no veu les tortugues com animals salvatges, i quan troben alguna de les tortugues alliberades se l'emporten a casa per mantenir-la com a mascota.

No hay comentarios: