.

.

viernes, 31 de agosto de 2012

Escalada, Zones sotmeses a regulacions

S'aixeca la prohibició d'escalar a la Cova de l'Arcada, a Montserrat

El Patronat de la Muntanya de Montserrat informa que després d'un període de prohibició d'escalar a la zona de la Cova de l'Arcada / Pas del Príncep, degut a la nidificació d'una nova espècie d'au rapinyaire a la zona, ja s'hi pot tornar a escalar.

El 20 d’abril de 2012 el Patronat de la Muntanya de Montserrat comunicà que no es permetia l’escalada ni qualsevol altra activitat en tota l’àrea de la Cova de l’Arcada- Pas del Príncep. La zona regulada incloïa des de La Proa (via Torras-Nubiolai la via Trip Mental de la Tonsura, ambdues incloses), i en general totes les vies situades des de la Balma del Cabrit, fins a l’enllaç del Torrent de les Grutes tot passant per la Cova de l’Arcada i l’àrea del Serrat del Cabrit.

Des de l'inici de la reproducció s'ha anat realitzant un seguiment setmanal que ha conclòs amb l'observació de l'únic poll del niu ja volant pel sector, pel que es dóna per finalitzada la fase més sensible en la reproducció de les aus rupícoles i, per tant, es pot tornar a escalar lliurement al sector regulat de la Cova de l'Arcada - Pas del Príncep.

El Patronat vol agrair a tot el col·lectiu d'escaladors per haver respectat la regulació i haver contribuït així a la conservació del nostre patrimoni natural.

No hay comentarios: