.

.

sábado, 23 de junio de 2012

la Revetlla

La Xarxa de Parcs Naturals activa un dispositiu de prevenció d'incendis durant la Revetlla

La Diputació de Barcelona, a través de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, posarà en marxa el dissabte 23, vigília de Sant Joan, un dispositiu especial de prevenció d'incendis. Una quarantena d'agents vigilaran l'àmbit forestal dels municipis dels parcs naturals així com també el seu entorn immediat i les zones de contacte entre urbanitzacions i aquests espais naturals.

Aquest dispositiu per a la Revetlla de Sant Joan consisteix en desplaçar una part del personal del Pla d'Informació i Vigilància contra Incendis Forestals d'aquest estiu en les zones on hi ha més risc de foc pels petards i fogueres, sobretot en les zones urbanitzades a prop dels parcs naturals.

L'operatiu es fa en col laboració amb els ajuntaments, però són els agents forestals del Departament de Medi Ambient de la Generalitat els que donen els permisos de les fogueres.

A més, la Diputació de Barcelona ha fet una campanya divulgativa a través de l'edició d'un full informatiu amb el títol de Revetlles sense incendis amb recomanacions per passar una Revetlla segura en aquests indrets tant a prop de la natura.

El fulletó destaca la prohibició per llei de llençar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes amb foc, fora dels nuclis habitats. També s'insisteix en què, en cas de veure foc, s'ha de trucar al telèfon d'emergències 112 perquè els bombers puguin actuar ràpidament.
p00d076

No hay comentarios: