.

.

sábado, 27 de marzo de 2010

naixament

L'àliga perdiguera del Parc del Garraf comença la incubació
La webcam que segueix una de les tres parelles d'àligues perdigueres del Parc del Garraf va captar, el divendres 19 de març a darrera hora de la tarda, la posta del primer ou de la jove parella. En podeu veure el vídeo a l'apartat de vídeos de la web de la Xarxa de Parcs Naturals. El seguiment de la nidificació es porta a terme en el marc del Programa del Pla de seguiment i conservació de l'àliga perdiguera (Aquila fasciata), espècie en perill d'extinció.

La femella, ponent el primer ou
Després de la incertesa sobre si pondria o no, finalment la femella ja cova un ou. Segons s'explica en el bloc de l'àliga, és d'esperar, per les dades que es tenen, que aproximadament en un parell o tres de dies la femella pondrà un segon ou.

Enguany, la posta s'ha endarrerit gairebé un mes, si ho comparem amb postes d'anys anteriors, tot i que potser la inexperiència de la parella i les condicions meteorològiques han condicionat aquesta posta tan tardana. La recollida de dades en successius anys podrien aportar informació sobre aquest fet.

La femella incuba l'ou des de divendres tota sola, per això hi ha la sospita que el mascle no està fent els relleus a la femella en la incubació. És la primera vegada que aquesta parella d'àligues nidifica i el mascle, un jove de tres anys, potser no té l'instint suficient per incubar. Si es confirma aquesta sospita en els següents dies, l'èxit de la nidificació podria perillar. Caldrà fer un seguiment per comprovar-ho.

Podeu conèixer més dades sobre el Programa del Pla de seguiment i conservació de l'àliga perdiguera llegint l'article de la UB que us enllacem al final.

No hay comentarios: