.

.

martes, 30 de marzo de 2010

Festa de l'arbre de maig

L'Espai Natural de les Guilleries-Savassona plantarà arbres a la Font Trobada amb l'ajuda d'escolars

El Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona, en col·laboració amb la Casa Museu Verdaguer i els Avis de Folgueroles, ha decidit organitzar una jornada de plantació d'arbres a la Font Trobada (Folgueroles) el divendres 19 de març al matí. El motiu: durant els últims anys l'arbre que s'utilitza per la Festa de l'arbre de maig s'ha tret de la finca de la Font Trobada.


L'activitat 'Viu l'arbre' està orientada als alumnes de 6è de primària de l'escola CEIP Mossen Cinto de Folgueroles. Es plantaran espècies pròpies de ribera i ambients humits.

Aquest espai gaudeix d'una important riquesa biològica ja que en poca superfície s'hi poden trobar nombroses espècies d'arbres i arbusts diferents. La majoria són espècies pròpies del bosc de ribera.

D'entre les espècies arbòries més representatives destaquen el pollancre, el plàtan, el salze blanc, l'auró, l'avellaner i el roure. Pel que fa a les arbustives hi dominen el gatell, l'arç blanc, el sanguinyol i el saüc. Finalment, entre les herbàcies trobem violetes, el jonc boval, la sarriassa i la cua de cavall.

Com a cloenda de la plantada es farà la lectura del text ecologista de Jacint Verdaguer 'En Rovira de Sau-Aguiló'.

No hay comentarios: