.

.

miércoles, 4 de agosto de 2010

VI Trobada d'Estudiosos del Garraf i Olèrdola


La VI Trobada d'Estudiosos del Garraf i Olèrdola tindrà lloc els dies 18 i 19 de novembre al Museu de Gavà.

S'hi debatrà entorn a la història, fauna, patrimoni cultural, gestió, vegetació, educació ambiental, geologia... entre d'altres temes. Les inscripcions per a presentar-hi comunicacions o pòsters es poden fer fins el 31 d'octubre.



La inauguració de la V Trobada.

Amb l'aprovació del Pla especial del medi físic i del paisatge de l'Espai Natural del Garraf, feta l'any 1986, la Diputació de Barcelona va consolidar la gestió d'aquest conjunt integrat per un espai natural amb una superfície propera a Barcelona, de més de 10.000 hectàrees. Uns anys després, el 1998, la Diputació juntament amb els municipis del parc van proposar la modificació i ampliació del Pla especial que havia de permetre la connexió física entre el Parc del Garraf, el Parc d'Olèrdola i l'Espai Natural protegit del Foix.

L'any 2002 es va aprovar la modificació i ampliació del Parc del Garraf fins a connectar amb els d'Olèrdola i Foix. Des d'un bon començament, la voluntat del planejament i la gestió del parc ha estat la preservació dels seus valors naturals i culturals, fent-los compatibles (tal com estableix el text normatiu) amb el desenvolupament socioeconòmic de la gent que hi viu i amb l'ús públic d'aquest territori. En aquest sentit la modificació de la normativa del parc respon a la necessitat d'adequar-la als canvis esdevinguts en la realitat social, econòmica i cultural de la regió.

El projecte del Parc del Garraf ha potenciat un coneixement més profund del territori, afavorit per tots els estudiosos i investigadors que han trobat en aquest espai els recursos i la inspiració necessària per realitzar multitud de treballs de recerca dins dels àmbits més diversos. S'ha ampliat el coneixement d'algunes espècies, com l'àliga cuabarrada, per tal de guiar alguns aspectes de la gestió del seu hàbitat. També s'ha aprofundit en l'àmbit d'altres espècies, com altres rapinyaires, els rosegadors, les espècies cinegètiques, i insectes, així com espècies vegetals en perill o invasores.

La informació generada a partir dels estudis dels Plans de Seguiment de Paràmetres Ecològics, i també per part de professionals i aficionats que per altres vies desenvolupen els seus estudis en l'àmbit del Parc cada vegada és major, la qual cosa incideix positivament en l'existència de directrius clares per una bona gestió del territori.

No hay comentarios: