.

.

martes, 20 de octubre de 2020

Aviso importante

Presencia d'anòxia a l'Emili Sabaté, un dels avencs més visitats del Garraf

 Aquest diumenge, membres de l'Escola Catalana d'Espeleologia i del GIEG de l'AET Granollers que es trobaven fent pràctiques, van constatar la contaminació de l'amosfera de l'avenc Emili Sabaté a les estretors abans del tap de Xampany.

Durante els treballs de seguiment de les cavitats del Garraf que la Comissió de salut i control ambiental realitza periodicament, s'havien detectat valors  anormals abans de l'estiu, però a la sala terminal. En aquesta ocasió, pasada la primera estretor vertical (-29m) es van trobar amb la desagradable sensació d'aire carregat i dificultats per respirar. 

Els companys dels Mossos d'Esquadra de la Unitat de Subsòl i la Federació dues vegades en 3 dies han determinat un aire amb 9,8% d'O2, 5200ppm de CO2 i presencia de metà. Es per aquesta raó, que ja es troben instal·lats un parell de cartells per prevenir als espeleòlegs abans d'entrar a les estretors. El Parc col·locarà uns cartells informatius a la boca.   

Actualment hi ha sensors recollint dades, pel que us demanem de respectar-los i us recordem que a l'oficina del Parc, a la Pleta, hi ha un detector d'Oxigen a disposició de tots els federats

No hay comentarios: