.

.

lunes, 8 de diciembre de 2014

Dos excursionistes hauran de pagar la factura del seu «rescat» al Puigmal


Els dos nois van avisar que s'havien desorientat i quan finalment van trobar el cotxe no van avisar als Bombers

Se'ls cobrarà una factura de 800 euros




Dos excursionistes hauran de pagar 800 euros pel seu “rescat” en una excursió al Puigmal. Segons informa la SER Catalunya, els dos nois es van desorientar a finals d'agost quan baixaven de la muntanya més alta del Ripollès en direcció a Queralbs. Van trucar al 112 per dir que es feia de nit i no trobaven el cotxe. Tanmateix, el van acabar trobant i no van avisar. A més, es van creuar amb els vehicles de Bombers que els buscaven i tampoc els hi van dir res.

Es tracta del quart cas en què Interior cobrarà el rescat per negligència en sis anys. Els Bombers van activar fins a tres vehicles per tal de localitzar-los. Sebastià Massagué, cap de rescats del cos d'emergències, va assegurar a la SER Catalunya que no poden entendre de cap manera el comportament d'aquests excursionistes: “No ens entra el cap que algú demani el servei d'emergències i un cop solucionada la seva situació no es preocupi per dir que no té cap problema i encara ens entra menys al cap que es puguin creuar amb els vehicles de Bombers i no facin cap senyal per alertar que són ells”.

Els dos joves, una vegada van trobar el cotxe, van marxar cap a casa. Posteriorment, els Bombers van lligar caps i amb identificació que tenien van arribar a la conclusió que els excursionistes “perduts” eren els que s'havien creuat pel camí. La SER explica que amb les dades que havien deixat durant la trucada al 112, la conselleria d'Interior ha pogut localitzar-los, identificar-los i enviar-los la factura de més de 800 euros al considerar que van abusar del servei d'emergències.

No hay comentarios: