.

.

miércoles, 8 de mayo de 2013

La nidificació ha tirat endavant en dos dels tres nius del parc






El Parc del Garraf fa el seguiment per internet dels tres pollets d'àliga cuabarrada







desde el passat dilluns 29 d'abril tothom que vulgui pot fer el seguiment en directe via webcam del procés de nidificació de dues de les tres parelles d'àliga cubarrada o perdiguera (Aquila fasciata) del Parc del Garraf. Tal i com s'ha pogut veure des del parc gràcies a les càmeres instal·lades, els primers pollets van néixer el 13 i el 15 d'abril i creixen amb normalitat i el darrer, en l'altre niu, ho va fer el 25 d'abril. Des de la web de la Xarxa de Parcs es pot veure, per segon any seguit, imatges de tots dos nius alhora. 


El procés de nifidicació de l'àliga cuabarrada del Parc del Garraf (espècie vulnerable) segueix aquest any amb normalitat després que l'any passat només un dels pollets, que es va canviar de niu per falta de menjar, va sobreviure.

La parella que va acollir aquest pollet va tenir l'any passat dos ous, un infèrtil i un altre defectuós, però aquest any ja dóna de menjar al pollet que va néixer el dia 25. Tota la informació es pot seguir des del bloc de l'àliga i des de les xatxes socials pròpies.

El seguiment en directe dels nius es fa en el marc del Programa del Pla de seguiment i conservació de l'àliga perdiguera al Parc del Garraf de la Diputació de Barcelona i permet controlar i ajudar a que el procés de nidificació tiri endavant sense problemes. El seguiment es fa en directe des de l'any 2003 i des del 2005 s'ofereixen les imatges per internet. La connexió permet veure les imatges fins a 60 usuaris alhora.

Dijous 2 de maig hem procedit a desconnectar la càmara del niu B. Com ja es va informar al blog dimarts 30 d'abril, l'únic poll del niu B i un dels polls del niu A van morir. Les baixes temperatures, la pluja i el fred han estat molt probablement les causes d'aquestes morts que han fet que els pollets no hagin pogut superar. El pollet viu del niu A, genèticament més fort i segurament més ben alimentat, ha pogut sobreviure.

http://www.diba.cat/parcsn/parcs/aliga.asp

No hay comentarios: