.

.

martes, 11 de diciembre de 2012

Urani de Salamanca

 
Berkeley Resources crearà una empresa mixta amb Enusa i abonarà, d'entrada, 20 milions d'euros



L'empresa australiana Berkeley Resources  a anunciar  la seva intenció de reobrir l'explotació d'urani a Salamanca, abandonada a Espanya des de fa 10 anys. La companyia va afirmar en un comunicat que demanarà els permisos per reobrir la mina i per fer-ho ha de crear una empresa amb el 10% de participació de l'Empresa Nacional del Uranio (Enusa) i abonar 20 milions d'euros. Segons Berkeley Resources, el seu pla d'explotació "avala la rendibilitat econòmica del projecte d'urani a Salamanca".

L'urani ha triplicat el preu que tenia el 2004, encara que està a la meitat del màxim assolit el 2007. Berkeley va signar el 2008 un acord amb Enusa per explorar les concessions que aquesta no feia servir a Salamanca. A més, van acordar que, en cas de tornar a la mineria, podria utilitzar la planta Quercus de tractament d'urani d'Enusa.

El projecte va ser creixent. El 15 de juliol passat, Enusa va demanar al Consell de Seguretat Nuclear allargar la vida de la planta Quercus, ja que concloïa el termini per iniciar el desmantellament.

Enusa, que subministra l'urani a les nuclears espanyoles, que importa de l'estranger, no veu rendible l'extracció a Espanya. Però Berkeley va signar un preacord amb l'elèctrica sud-coreana Kepco, que opera 20 nuclears i en té altres sis en construcció.

No hay comentarios: