.

.

lunes, 12 de noviembre de 2012

accessos més ben ordenats



La iniciativa s'emmarca dins del conveni de col laboració entre ambdues entitats

La Diputació de Barcelona i l'Obra Social 'la Caixa' milloren els àmbits centrals del Parc de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Des d'aquest estiu, els excursionistes que pugin a la Mola o que passin per la Cova del Drac del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac trobaran els accessos més ben ordenats. També s'han fet millores a diversos indrets de la Vall d'Horta, a Can Torras, a l'antiga urbanització de Mas de la Mata i als accessos al Montcau.

Els treballs realitzats s'emmarquen en un dels projectes del conveni de col laboració entre l'Obra Social 'la Caixa' i la Diputació de Barcelona, iniciat l'any 2005. En concret, aquest s'ha desenvolupat entre novembre de 2011 i juny de 2012.

El pressupost global d'aquestes obres, realitzades per l'empresa tècnica Naturalea Conservació i les empreses socials CIPO i L'Heura, ha estat de 202.633,45 euros.

Al llarg de 8 mesos s'han realitzat tractaments silvícoles de recuperació d'espais afectats per incendis forestals en la finca de l'Obac, en una superfície de 8,52 ha. consistents en una aclarida i selecció de tanys. També s'han arranjat camins per aturar processos erosius i ordenar els accessos a la Mola.
En concret, s'han realitzat actuacions en el camí de Can Robert a la Mola, a dalt mateix del cim i al camí que va de la Cova del Drac a la Mola, consistents en la restauració d'empedrats i del sòl, creació de graons, feixines, construcció de mur de pedra i confecció de trenques. El Parc té previst fer el seguiment de la vegetació en aquest camí i als accessos al Montcau.

A més, s'han eliminat espècies al lòctones, com ara la canya americana, a diversos indrets de la Vall d'Horta, i s'ha efectuat l'eliminació i control d'ailants als marges de la carretera BV-1221 i al camí del pkm.11 de la B-122. També s'han tret dos rodals de cactus de Texas a la carretera B.124; unes mates de Cortaderia seollana a Can Torras, i iuques a dues parcel les de l'antiga urbanització de Mas de la Mata, un indret que s'està restaurant i naturalitzant.

Altres treballs dins del projecte han estat els arranjaments de punts d'aigua, neteja i col locació de barana a la Bassota del Dalmau, impermeabilització de la bassa a la nova pista de Matarrodona, i neteja i recuperació de dues fosses com a punts d'aigua per a la fauna a la zona, i restauració de l'antiga urbanització de Mas de la Mata.

També s'han realitzat actuacions de restauració del patrimoni natural i cultural a Can Robert (posant en valor les tombes medievals a Can Robert, ordenant el pas i afegint senyalització interpretativa dels diferents elements (les tombes, els dos forns de calç i un trull) i senyalitzant antigues estructures preindustrials (xarxa hidràulica, forn de pega, forn d'obra, sifó de la Roca, torrota de la Roca, castell de Pera i el dòlmen de Roca Sereny).

Totes aquestes actuacions s'han dut a terme amb un pressupost global de 202.633,45 euros. L'empresa tècnica contractada per dur a terme aquests treballs ha estat Naturalea Conservació, i com a empreses socials, CIPO i L'Heura.

No hay comentarios: