.

.

lunes, 8 de febrero de 2010

Bus parc





El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac torna a oferir el servei de transport públic per visitar el parc natural a partir del dissabte 6 de febrer durant tot l'any, excepte el mes d'agost. El servei vol potenciar que els usuaris puguin gaudir del parc sense haver de conduir i que la població de Barcelona i de l'àrea metropolitana pugui accedir al parc a través de la Renfe i els Ferrocarrils Catalans i enllaçar amb el bus.







El servei comença a dos quarts de nou del matí a l'estació d'autobusos de Terrassa, després passa per l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, puja per la Rambla d'Egara fins a la Renfe i d'allà va cap a l'equipament de la Casanova de l'Obac, on hi ha diversos itineraris per poder fer una passejada i un itinerari adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

A la Casanova de l'Obac, a més del centre d'informació, hi ha el restaurant 'La Pastora', on es pot degustar cuina de muntanya. El bus torna a Terrassa i s'endinsa cap a la zona central del Parc Natural. Para a l'estació de la Renfe de Terrassa; a Matadepera, a la plaça Sant Jordi; a la Torre de l'Àngel, on es pot començar l'ascensió cap a La Mola o anar a l'Àrea d'Esplai del Torrent de l'Escaiola per fer un dinar a les barbacoes, i a l'Alzina del Salari, on es pot anar a la Font de la Pola o caminar pel GR 5.

El servei públic també para a Coll d'Estenalles, on hi ha el centre d'informació i el començament de l'excursió cap al Montcau i a la Mola. D'allà va cap al poble de Mura, on es poden fer diversos itineraris autoguiats 'La riera de Nespres', 'Més de mil fonts' i 'Les coves de Mura', aquest últim es fa amb un guia que surt de l'equipament del Centre d'Informació de Mura. Quan el Bus Parc arriba a Mura s'inicia l'itinerari guiat cap a les coves. La següent parada és Talamanca, on destaca el castell i l'església i llocs per caminar i gaudir de la gastronomia típica del Bages. De Talamanca, el bus torna a Terrassa per Estenalles.

Els bitllets serveixen per tot el dia i tots els trajectes tenen un preu de 3 euros. A partir del tercer viatger només es paguen 1,50 euros per persona i els jubilats, nens fins a 7 anys i membres del Cercle d'Amics dels Parcs Naturals també tenen bitllet a 1,50 euros. Podeu consultar els horaris i parades en la pàgina web del parc.

No hay comentarios: